Ο Γεράσιμος Μηλεούνης είναι επικεφαλής στο τομέα της μηχανικής μάθησης για το κέντρο αριστείας της Ελλάδας. Εργάζεται στην Accenture τα τελευταία 10+ χρόνια, βοηθώντας μεγάλους οργανισμούς να μετασχηματιστούν, υιοθετώντας προηγμένες τεχνικές ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, ευφυής αυτοματισμούς, μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη. Στο παρελθόν εργάστηκε ως ερευνητής για πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα (συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων Αθηνών, Αστεροσκοπείο, Harvard) και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη μη γραμμική επεξεργασία σημάτων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Δημήτρης Καλαμάρας είναι μηχανικός δεδομένων στον αντίστοιχο τομέα του κέντρου αριστείας της Ελλάδας. Εργάζεται στην Accenture τα τελευταία 2 χρόνια σε έργα που εστιάζουν στη μετάβαση των εταιρειών και του DataWarehouse αυτών στο cloud. Το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο περιλαμβάνει δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς επίσης και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο κομμάτι της διοίκησης επιχειρήσεων (International MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Αγγλία, Αμερική και Γερμανία σε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των βιομηχανικών αυτοματισμών ενώ τα τελευταία 8 χρόνια έχει επικεντρωθεί στο κομμάτι των βάσεων δεδομένων, μοντελοποίηση αυτών εργαλεία ETL και προγραμματισμό.
Ο Γιάννης Κατσικαβέλαςείναι μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού. Ο Γιάννης είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετέπειτα απέκτησε 2 μεταπτυχιακά σε Ενσωματωμένα Συστήματα (ΕΑΠ) όπως και σε Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών (ΑΠΘ). Έχει εργαστεί ως προγραμματιστής διαχείρισης εφαρμογών κάνοντας χρήση διαφόρων python πακέτων. Το επαγγελματικό του προφίλ περιλαμβάνει εκτεταμένη εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού σε διάφορες πλατφόρμες. Πλέον, εργάζεται ως σύμβουλος για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφαρμογών μηχανικής μάθησης.
Ακολουθεί σύντομη περιγραφή
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της μεθοδολογίας-προσέγγισης του DevSecOps. Το DevSecOps είναι μια προσέγγιση ανάπτυξης λογισμικού που ενσωματώνει πρακτικές ασφάλειας σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού, από την ανάπτυξη έως την ενσωμάτωση του σε παραγωγικές διαδικασίες και απαραίτητο σε εφαρμογές λύσεων μηχανικής μάθησης.
Στην παρουσίαση θα καλύψουμε τις αρχές του DevSecOps, το πλαίσιο εργασίας και πρακτικών του DevSecOps, όπως επίσης και ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη μεθοδολογία-προσέγγιση.
Τέλος θα αναλυθούν τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την εφαρμογή της μεθοδολογίας αυτής και θα γίνει παρουσίαση κάποιων ενδεικτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στο DevSecOps καθώς και κάποια Use Cases.
Σχετικά με την Accenture
Η Accenture αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, με κορυφαίες δυνατότητες στους τομείς των ψηφιακών τεχνολογιών, του cloud και της ασφάλειας. Συνδυάζοντας ισχυρή εμπειρία και εξειδικευμένες δεξιότητες σε περισσότερους από 40 κλάδους της οικονομίας, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς στρατηγικής και συμβουλευτικής, διαδραστικών υπηρεσιών, τεχνολογίας και επιχειρησιακών λειτουργιών, αξιοποιώντας το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κέντρων Προηγμένης Τεχνολογίας. Τα 720.000 στελέχη μας υλοποιούν καθημερινά έργα με γνώμονα την αλληλεπίδραση της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εφευρετικότητας, εξυπηρετώντας πελάτες σε περισσότερες από 52 χώρες. Ως Accenture, αγκαλιάζουμε τη δύναμη της αλλαγής με στόχο να δημιουργήσουμε αξία και κοινή επιτυχία για τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους μετόχους, τους συνεργάτες και την κοινωνία.
Στην Ελλάδα, η Accenture δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια και απασχολεί περισσότερα από 1.300 στελέχη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε επίπεδο management και technology consulting. Η διαχρονική ανάπτυξη των εργασιών μας μεταφράζεται σε ένα ισχυρό πλάνο προσλήψεων, που ξεπερνά τα 250 άτομα σε ετήσια βάση